De Dutschers zin doar!

Het verhaal van bewoners en vluchtelingen in de aanvang van WO I in Langemark-Poelkapelle

3, 4 en 5 oktober 2014 – Centrum Langemark

In oktober 1914, exact 100 jaar geleden, nadat vele vluchtelingen vanuit het binnenland ook bij ons waren neergestreken, was de bevolking van Langemark-Poelkapelle eenzelfde lot beschoren: “De Dutschers waorn doar”. Het gevolg was dat de inwoners van ons dorp werden aangemaand om ook hun woonst te verlaten en om met enkel het  allernoodzakelijkste te vluchten. Ze waren de mening toegedaan dat het allemaal niet zo lang zou duren …. enkele weken, hoogstens een paar maanden … Spijtig genoeg hadden ze het allemaal verkeerd voor en wisten ze niet dat ze enkele jaren hun vertrouwde omgeving zouden moeten missen. Velen zijn zelfs na de oorlog nooit meer teruggekeerd.
Ze meenden hier geen toekomst meer te kunnen opbouwen in het desolate en verwoeste landschap dat door toedoen van deze gruwelijke oorlog in onze contreien was teweeggebracht.

Het leven van de vluchteling en de in allerijl georganiseerde opvang door de lokale bevolking zullen via een schitterend live spektakel aan de vele toeschouwers worden vertoond. In het centrum van Langemark zullen een 100-tal acteurs en figuranten op een 10-tal bezienswaardige en anders minder toegankelijke plaatsen, de bezoekers een aangrijpend en historisch-educatief showspel laten beleven.

Starturen:
Vrijdag 3 oktober: 18u – 20u
Zaterdag 4 oktober: 16u – 18u – 20u
Zondag 5 oktober: 16u – 18u

Startplaats:
Olieslagerij, Nieuwe Kalsijde 5B, 8920 Langemark

Duur:
De wandeling duurt ruim anderhalf uur, met daarna een muzikaal optreden van 45 min in zaal.


Reserveren

Reserveer hier uw tickets!

Hulp nodig bij reservatie of een vraag? Mail gerust naar reservaties@bakelandt.be.

Met dank aan

ddzd-sponsors