Bakelandt-theaterwandelingen zijn gestart, nog 8 kaarten beschikbaar !

Nieuw in Langemark-Poelkapelle:
Beleef een unieke theaterwandeling rond de figuur van Bakelandt op zaterdag 28 en zondag 29 juni en op woensdag 2, zaterdag 5 en zondag 6 juli 2008.

De theaterwandeling kreeg als titel: “Bakelandt, schurk of volksheld?”

Tijdens een tocht langs sfeervolle historische locaties in Langemark ontmoet je Ludovicus Bakelandt en word je ondergedompeld in de mysterieuze tijdsgeest van de eeuwwisseling rond het jaar 1800. Je maakt er kennis met de Franse bezetter en bent getuige van de povere levensomstandigheden van de werkende klasse in onze regionen. Je maakt een ‘vergadering’ mee van zijn bende. Blijf evenwel op je hoede, want in die barre tijden loert het gevaar overal.

Wie was Bakelandt? Hoe werd hij rover en moordenaar? Hoe reageerde de bevolking op zijn acties? Waren zijn acties heldendaden of schurkenstreken? Zouden hij en zijn trawanten anno 2008 bestempeld worden als een rondtrekkende dievenbende (terroristen) of als idealistische vrijheidsstrijders?

Voor deze nieuwe theaterwandeling deed het Comité een beroep op de ervaren theaterregisseur Piet Lesage, o.a. bekend als artistiek leider van de Ieperse Nocturnes.

Deelname aan deze unieke wandelingen kan enkel mits reservatie.

De geleide theaterwandeling is iets meer dan 4 km lang en duurt net geen drie uur. Er wordt gewandeld in groepen van max. 40 personen. Het traject gaat over deels verharde en deels niet-verharde wegen. Dus, aangepast schoeisel is noodzakelijk. Bij regenweer gaan de wandelingen gewoon door.

Kaarten zijn te reserveren via 057 49 09 49.
Ze kosten 7 EUR per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen 2 EUR.

Ondertussen zijn bijna alle kaarten verkocht !
Er blijven er nog 8 beschikbaar.