HET FEESTWEEKEND 2012

Naast Bakelandt-georiënteerde activiteiten organiseert het Bakelandtcomité met steun van de Gemeente Langemark-Poelkapelle, de Cultuurdienst & -raad én Vlaanderen Feest volgende leuke optredens. Deze zijn GRATIS en kaderen in Vlaanderen Feest!

Vrijdag 29 juni 2012 – DJ-Battle.

De jeugdverenigingen van Langemark-Poelkapelle nemen het tegen elkaar op in een heuse DJ-Battle. Iedere vereniging mag 1 DJ afvaardigen die dan gedurende 45 minuten de pannen van het dak van onze tent speelt. Nadien mag het aanwezige publiek via sms een winnaar kiezen. Die krijgt dan een (drinkbare) naturaprijs voor zijn vereniging.

De tent gaat open om 19u. De battle start om 20u30.

Zaterdag 30 juni 2012 – Vlaanderen Feest. 

Verschillende GRATIS optredens:

21u tot 21u30Sam GOORIS

Sam Gooris is als dé sfeermaker niet meer weg te denken uit het show- en entertainmentlandschap in Vlaanderen.  Waar je Sam ook tegen komt, op welk podium hij ook moet staan, welk voorprogramma hij ook moet verzorgen, welk publiek hij ook maar naar z’n hand moet zetten… NIEMAND kan een publiek zo opwarmen, NIEMAND kan een publiek zo entertainen,NIEMAND kan een publiek zo uit de bol laten gaan… als DE SAM, voor velen in Vlaanderen SAMMEKE GOORIS.

 

 

 

22u tot 22u40: Deel 1 van het Westvlams Gemiengeld VINTEKOOR

14 gemiengelde vinten die reeds 11 jaar op de meest diverse podia in Vlaanderen het beste van zichzelf geven.

23u tot 23u40: Deel 2 van het Westvlams Gemiengeld VINTEKOOR

Vanaf 24u: Afterparty

 

Zondag 1 juli 2012 – “Bakelandt Vijverfeesten 2012”

Vanaf 14u30 tot 17u30 worden er een 20-tal historische evocaties/tafereeltjes met rand- en kinderanimatie voorzien omtrent de figuur Bakelandt. Dit alles speelt zich af in en rond het pittoreske decors van het vijverpark van Langemark.

Het publiek kan vrij de figuur van Bakelandt en zijn tijd ontdekken.

Voor deze totaal vernieuwde uitgave doet het Bakelandtcomité beroep op regisseur Jo Lottegier die oa. bekend is van Heerlijk Verleden in Passendale.

Vanaf 18u tot 20u: Douce Ambiance

Dit kwintet met charmante zangeres brengt Franse chanson en musette. De groep bestaat sinds 2006 en ze brengen vooral covers, maar sinds kort ook een aantal eigen nummers. Douce Ambiance brengt sfeervolle, authentieke muziek en doet je mijmeren naar het Parijs van de jaren ’40 en ’50. Deze groep zal perfect aansluiten bij de historische evocaties van de namiddag. Ze staan komende zomer ook geboekt op de Gentse feesten, wat ook altijd een mooie referentie is.

 

 

 

Vanaf 20u30 tot 22uThe Fools

The Fools namen in 2009 een bliksemstart en worden als knotsgekke covergroep bestempeld als de opvolgers van Les Truttes en The Magical Flying Thunderbirds. Vorig jaar hadden ze een 100-tal optredens, een duidelijk bewijs van hun grote succes. Voor 2012 hebben ze een volledig nieuwe show met een nieuwe outfit en daarbij horende special effects. Hun repertoire bestaat uit covers en medley’s van songs uit de jaren 80, 90 en 2000, maar ook hedendaagse nummers komen aan bod, alsook heel gekende nederlandstalige ambiancenummers.

De heren komen uit het verre Limburg, maar waren al verschillende keren te bewonderen in West-Vlaanderen, ze traden op na de recentste heksenstoet in Beselare en dit weekend was er nog een meer dan geslaagd optreden in Geluveld.